Huishoudelijke medeling ;-)

 Hai allemaal,

Jullie hebben het misschien al in de nieuwsbrief gelezen, maar voor de zekerheid plaats ik het hier ook nog een keer. Ook omdat ik hier wat dieper in kan gaan op het hoe en waarom achter mijn besluit. Ik heb namelijk besloten om de fysieke winkel op dinsdag te gaan sluiten.
Oke adem even rustig in en uit, want de verandering valt eigenlijk best mee. Op afspraak kan je wel gewoon komen shoppen op dinsdag!

Maar waarom dan, vraag je je misschien af? In het runnen van Scrapwereld gaat best veel tijd zitten. Zo ben ik elke avond met administratie bezig, of nieuwe lijnen aan het inkopen, op de site aan het zetten of Facebook berichten aan het inplannen. In het weekend (voor mij zondag-maandag) ga ik eigenlijk gewoon door. Op zondag probeer ik lekker met mijn gezin bezig te zijn, maar nog doe ik vaak even snel iets op de iPad of mijn telefoon. Het meest productief ben ik als ik met een koptelefoontje in achter elkaar door kan gaan, dan doe ik in twee uur waar ik anders een hele dag over doe. Op maandag doe ik dit al, maar ik mis het creatief bezig zijn zo! Ik heb geen tijd om zelf te scrappen, te ontwerpen of gewoon op de bank een boek te lezen. En ik merk dat ik vaak al gestressed aan mijn werkweek begin op dinsdag. En dat wil ik niet! Ik heb duidelijk meer balans nodig en daarom heb ik dit besluit genomen. Zodat ik op maandag wat ontspannende dingen kan doen en er dan op dinsdag vol tegenaan zodat ik op woensdag gerust de winkel open kan gooien.

Wat er ook mee te maken heeft is de cursus die ik volg. Door de modules leer ik objectiever naar mijn bedrijf te kijken om te zien waar knelpunten zitten en hoe ik die eventueel op kan lossen. Want ik wil nog heeeel lang met veel plezier mensen helpen in de winkel en online. Maar ja, die modules kosten ook weer tijd he, zie je de vicieuze cirkel? Het voelt in ieder geval heel goed om deze keuze te maken!


2 reacties:

  1. Goed bezig maar dat had ik je al gezegd. Elke keuze is een doordachte keuze.. geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je maakt een juiste keuze. Het lijkt altijd zo leuk, een eigen zaakje... maar je bent nooit vrij. Ziek, Betekend geen omzet. Vakantie, geen omzet. En idd in het of in de avond toch nog even snel een paar mailtjes beantwoorden of voorraad bestellen in plaats van b.v. een eindje lopen, een stukje fietsen of wat je ook maar graag mag doen ter ontspanning (of met gezin wat leuks doen)
    Ik snap je keuze heel goed en ik hoop dat je nog lang door mag gaan met je winkel ☺️

    BeantwoordenVerwijderen