Zelf een bestekhouder maken voor het kerstdiner

De kerst komt eraan en deze week laat ik jullie zien hoe je de kersttafel feestelijk kan aankleden. Elk jaar is er weer de vraag: Hoe gaan we dat dit jaar een feestelijke manier presenteren de tafelversiering maken? De komende weken laat ik jullie zien hoe ik dit jaar mijn tafel decoreer. Deze week laat ik jullie een bestekhouder en menukaart zien. Hieronder zie je in de tutorial hoe ik dit heb gemaakt. Mocht je vragen hierover hebben, stel ze gerust en ik zal ze zo goed mogelijk proberen te antwoorden. 

Alle maten zijn in inches: 

Snij een stuk cardstock uit van 12 x 6 1/4Ril horizontaal op 8 inch zodat je aan de onderkant 4 inch overhoud, dit wordt de pocket voor je bestek.

Ril de zijkant op beide kanten ½ inch

Snij de bovenkant die je gerild hebt weg.Als je goed hebt gemeten ziet je cardstock er nu zo uit. Op de onderste “flapjes” plak je dubbelzijdig tape, zodat je de pocket dicht kunt vouwen.

Zo ziet je bestekhouder er nu uit en kan je gaan versieren.

Ik heb het 6x6 paperpad gebruikt van Doodlebug. Samen met de embellishments is het een leuke bestekhouder geworden en kan je zelf je menu erop noteren. 2 vliegen in een klap!Eindresultaat
Hebben jullie ook allemaal al zo’n zin in de kerst? Heb je hiervoor nog inspiratie nodig?
Hou dan het blog in de gaten, volgende week zien jullie van mij een project wat prima bij de menukaart past.

Lieve groet,

Marieke

0 reacties:

Een reactie posten