December Daily 2017 - Voorbereiding #1

Bijna ieder jaar maak ik een apart scrapbook fotoalbum over de drukke decembermaand: mijn December Daily. Een groot(s) project, maar met zo'n geweldig leuk resultaat. Mijn kinderen bladeren de Sinterklaas- en kerstalbums het allerliefste door om te kijken naar al die mooie herinneringen. En dat doen ze dus het hele jaar door. Heerlijk! Daar doe ik het voor (en omdat ik het zelf zo superleuk vind natuurlijk.)

Dit jaar mag ik voor mijn December Daily aan de slag met een supermooie kerstkit van Echo Park, die ik in de onderstaande unboxing video aan je laat zien:

 

Wat is een December Daily eigenlijk? 

Een vraag die ik toch nog best vaak gesteld krijg, is wat een December Daily nou eigenlijk is. Ik leg je het graag uit. December Daily is officieel een project dat gestart is door de Amerikaanse scrapper Ali Edwards.

December Daily is een "mini-album"-project waarin Ali Edwards de 25 dagen voorafgaand aan Kerstmis documenteert. Het eenvoudige idee erbij is om deze drukke maand in je scrapalbum te vangen met één verhaal (of één foto) per dag. Inmiddels is het idee van een speciaal fotoalbum voor december verspreid over de hele wereld en is December Daily voor sommige scrappers van merknaam naar soortnaam geworden. Zoals Hagelslag vroeger ook een merk was en geen omschrijving van het soort product. Maar dat terzijde. 

Zelf maak ik sinds 2011 regelmatig een December Daily album, waarin ik zoveel mogelijk probeer om niet alleen de grote feesten vast te leggen (Sinterklaas, Kerstmis, Jaarwisseling), maar juist ook de kleine dagelijkse dingen van ons gezin. Een soort Project Life, maar dan alleen van december. 

Ook, omdat voor mij oud & nieuw er wel écht bijhoort in december, maak ik een album van 1 december tot en met 31 december. 

Het is een intensief project, maar met het resultaat ben ik altijd zó blij en de kinderen ook, dat ik het dat zeker waard vind. 

Met een goede voorbereiding is December Daily zelfs in het meest drukke leven in te passen volgens mij. Je moet er natuurlijk wel wat voor doen en het een klein beetje prioriteit geven in je dagen. Ik hoop dat ik je met deze en de komende blogs kan laten zien hoe ik mijn December Daily voorbereid. Ook zal ik wat tips geven waar je aan kunt denken om dit project-album te laten slagen. 

Voorbereiding December Daily - deel 1 

De allereerste voorbereidingen die je moet treffen als je een December Daily album wilt maken, is zorgen dat je voldoende spullen in huis hebt. 

1. Kies een (formaat) scrapbook album
Mijn favoriete formaat voor December Daily is 6x8 inch. Dit jaar heb ik gekozen voor het 6x8 album dat bij de kerstlijn hoort, met een mooi plaid motiefje. Maar je kunt elk scrapbookalbum kiezen wat je wilt.2. Koop genoeg page protectors die je fijn vindt werken
Iedereen heeft haar voorkeur voor bepaalde page protectors in een album. Ik hou erg van de 6x8 page protectors met 3 en met 4 vakjes. Maar als jij liever met veel kleine Instagram foto's wilt werken, kan dat ook. Of juist met de 1-vaks hoezen. Kies jouw persoonlijke favorieten, wissel ze eventueel af, maar zorg in elk geval dat je er genoeg van in huis hebt.3. Kies een papierlijn of koop een complete scrapbooking kit. 
Dit jaar werk ik dus met de Twas the nighte before Christmas lijn van Echo Park. Maar je kunt elke (kerst)kit of papierlijn kiezen die je wilt voor jouw December Daily. Bijvoorbeeld de vrolijker Milk & Cookies van Doodlebug of Very Merry van Simple Stories. Denk ook aan de ephemera of die cuts en enamel dots die erbij passen.


4. Leg je gereedschappen klaar
Denk hierbij aan scharen, snijmachine, lijmrollers en vloeibare lijm. Alle scrapbooktools die je en vaak gebruikt. 

5. Kies hoe je je foto's afdrukt en tref voorbereidingen
Zelf print ik mijn foto's zelf thuis met de Selphy. Daarvoor moet ik wel zorgen dat ik genoeg printpapier en cartridges in huis heb. Tijdens het maken van een December Daily wil ik geen dagen vertraging oplopen doordat ik geen foto's kan printen. 

Heb je geen fotoprinter thuis, maak dan een plan hoe je je foto's dagelijks of om de paar dagen laat afdrukken. Bijvoorbeeld via je mobiel en een app van een fotoservice. Of dat je eens in de zoveel dagen naar de fotozuil in de winkel gaat voor een direct-klaar of 2-uurs service. 

6. Zorg dat alles bij elkaar ligt. 
Bijvoorbeeld in een mooie bak of met een gereedschaps carroussel op je bureau voor het pakken.


Dat is hem voor deze week! De eerste voorbereidingen zijn gedaan. Op naar de steeds leuker wordende voorbereidingen volgende week :-) 

Maak jij een December Daily album? 
Of denk je er over na? 

0 reacties:

Een reactie posten