Verjaardag aftelkalender gemaakt door Linda

Nog een maandje en dan is onze dochter jarig. Naarmate deze dag dichterbij komt zal de vraag van “hoeveel nachtjes slapen” steeds vaker voorbij gaan komen. En dus maak ik ieder jaar een aftelkalender voor haar zodat ze precies kan zien hoeveel nachtjes het nog is tot haar verjaardag. 

Dit jaar leek het mij leuk om om er een 3D project van te maken. Nu hebben wij in huis van die houten datum blokken (en deze hadden we dus ook kunnen gebruiken maar ja zelf maken is natuurlijk veel leuker :p) en besloot ik dus zelf zoiets te gaan maken maar dan van het leuke papier in mijn DT kit.

Ik ben begonnen met het uittekenen van het patroon van de blokken in Silhouette design studio. Hierna besloot ik de blokken te snijden uit het houtpatroon papier dat in de Bloom & Grow collection kit zat.Daarna ben ik alle vouwen gaan rillen en omvouwen zodat het patroon duidelijk werd en ik goed kon zien op welke stukken er dubbelzijdig tape moest. Ik maak gebruik van het dubbelzijdige tape, omdat ik zo zeker weet dat het blokje niet uit elkaar zal vallen tijdens het vele draaien.
Als de blokken in elkaar zijn bedenk ik mij dat ik deze op een leuke standaard wil maken, zodat ik daar tekst en decoratie op kan maken. Dus ik pak een vel 12x12 cardboard en teken een patroon uit. Met een beetje hier en daar aanpassen heb ik eindelijk de juiste afmetingen en begin ik het te knippen.. En ook hier worden alle vouw lijnen weer gerild en gevouwen.

Ook dit plak ik in elkaar en dan is de basis klaar. 

 

Dan is het tijd voor de cijfers. Ik maak roze vierkantjes van het roze cardstock uit mijn kit. Even goed berekenen welke cijfers ik dubbel nodig heb en welke op welk blokje moeten komen. Dan met de cijfers van het stickervel uit de Bloom & Grow kit alle cijfers erop plakken. Helaas zitten er geen twee 2-en op het vel dus ik besluit van een Z en een ? zelf een extra 2 te maken. Werkt prima. Om het af te maken zet ik met een zwarte stift nog een stippellijn eromheen en dan kan alles op de blokjes geplakt worden. 

De laatste stap is dan nog het versieren van de houder. Ik plak papier van de kit erop en maak gebruik van de letters en decoratie stickers om het geheel af te maken. En dan is dit het resultaat:Liefs Linda

0 reacties:

Een reactie posten