Happy Birthday layout met Cartopia

Hieperdepiep, hoera! Nog maar even, en dan vieren we in ons gezin weer feest. Er is een verjaardag op komst! Mijn zoon wordt 7. Nou had ik deze foto's van zijn 2e verjaardag nog liggen... Ze zaten al een tijdje in de page protector.... zonder kaartjes of embellishments. Maar blijkbaar wachtten ze gewoon op de perfécte scrapbooklijn hiervoor. Toen ik 'Cartopia' eenmaal op mijn bureau had liggen, wist ik metéén dat ik deze foto's er mee wilde scrappen. Deze foto's en vrolijke papiertjes zijn voor elkaar gemaakt ;-) Een mooi voorbeeld van hoe je een thema-kit direct voor een ander doel kunt gebruiken.

Aan de slag dus!


Eerst zocht ik papier uit de collection kit van 'Cartopia' en koos voor een kleurenschema van rood en blauw. Ik ben echt gek op sterren patroontjes, dus deze moest zéker in mijn layout terugkomen.
Daarna sneed ik pocket page kaartjes uit deze 12x12 vellen. Er waren 6 kaartjes van 4x6 nodig per page protector.

Ik hou nogal van journaling bij mijn foto's. Het vertellen van het verhaal dat bij de foto's hoort. Dus het eerste dat ik daarna deed was het maken van eigen journaling kaartjes. Als je dit ook wilt doen, dat is heel simpel.

Neem een van je zelfgesneden designpapier-kaartjes, snij een stukje wit cardstock iets kleiner dan het 4x6 kaartje, zodat je nog wel een randje designpapier ziet. Plak het cardstock op het designpapier, en 'embellish' / versier het kaartje dan met stickers en/of lint. Klaar om te schrijven!Na het maken van de journalingkaartjes, begon ik met het titelkaartje. Ook hier kwam een reepje wit cardstock goed van pas. De alfabet stickers had ik nog liggen, maar de enamel shapes komen wel uit mijn september-kit. Net als het leuke 'weg'-lint van Doodlebug Design. 

Hierna heb ik me gestort op de foto's. Deze waren op een iets ander formaat binnengekomen dan ik had gehoopt, dus ik heb ze uiteindelijk nóg iets kleiner gesneden, bewerkt met een wit randje en opgeplakt op de kaartjes. Daarna lekker door de embellishments pack en het stickervel heen gegaan om te kijken welke embellishments en stickers ik erbij wilde plakken. 

Het mocht even duren, maar ik ben lekker bezig geweest én stiekem heel trots op het resultaat: Ben jij nou ook geïnspireerd geraakt en wil je ook aan de slag met 'Cartopia'?
Je kunt de collection pack van 'Cartopia' bestellen via Scrapwereld.

Bedankt voor het kijken, en tot de volgende keer!

Liefs, Petra 

0 reacties:

Een reactie posten