Pocket layout uitproberen zonder pocket hoezen? Dat kan zo!


Soms moet je een beetje out-of-the-box denken, dat is wat ik gedaan heb met dit project! Vandaag laat ik jullie een pocketpage stijl scrapbook pagina zien. Een wat?! Ik leg het je zo uit! Ik gebruikte mijn dierentuin foto’s die ik gemaakt heb ik Safaripark de Beekse Bergen, en natuurlijk mijn juli/augustus kit van Scrapwereld.Waarschijnlijk zitten tussen een heel aantal van onze lezeressen vrouwen die of alleen pocket pages, of alleen scrapbook pagina’s, maken. Nou is het als een pocketpage'r niet heel erg lastig om eens een scrapbook pagina uit te proberen, maar andersom wordt al snel een opgave.

Vandaag leg ik uit hoe je makkelijk een pocket page stijl kan proberen.Voor dat je gaat beginnen bedenk je hoeveel foto’s je wilt gebruiken, en hoeveel vakjes je dus nodig hebt. Ik gebruik 3 foto’s dus wilde minimaal 3 vakjes, maar om wat extra decoratie toe te voegen heb ik besloten te gaan voor 6. Dan begin je met het maken van de kaartjes voor de achtergrond, hier kan je gewoon je scrapbookvellen voor gebruiken. Meet eerst even hoe groot de kaartjes moeten zijn, schets desnoods even een pagina en snij vervolgens je kaartjes op maat.


Als je kaartjes af zijn kan je beginnen met het opplakken van je foto’s en het embellishen. Ik heb hiervoor odds & ends van 'At the Zoo' gebruikt, een stickervel en ook wat sprinkles! Daarnaast heb ik hier en daar washi tape toegevoegd voor wat extra structuur.Als je klaar bent dan pak je een vel wit cardstock in het formaat van je normale scrapbook pagina’s, plak nu alle kaartjes op je witte vel. Zorg dat ze strak tegen elkaar aanliggen! Hierdoor past alles precies op een scrapbook pagina, en dus in je hoes. En voila! Zo heb je een pocket page, zonder de pocket-hoezen! 

Maar als je na het uitproberen van deze manier van scrappen toch om bent en met de pocket hoezen aan de slag wilt, kun je deze natuurlijk bestellen bij Scrapwereld.

Ben jij een echte fan van scrapbook pagina’s, of toch meer van de pocket pages? Ik gebruik beide!

Tot volgende week.

Liefs,

Marloes

0 reacties:

Een reactie posten