Marloes (18) vertelt hoe het is als jonge scrapper in de Scrapwereld


Zoals iedereen van jullie weet, ben ik met mijn 18 jaar de jongste in het Designteam van Scrapwereld. Ik begon mijn creatieve leven ongeveer 5 jaar geleden. Dat betekent dat ik 13/14 was! Ik noem mijzelf een 'jonge scrapper', en ik denk dat ik mezelf zeldzaam mag noemen. Hoe is dat nou eigenlijk?

Laten we beginnen bij het feit dat ik het geweldig vind om creatief bezig te zijn. Mijn herinneringen en momenten van nu te documenteren! Dit zou betekenen dat ik heel mijn volwassen leven vastgelegd krijg. Creatief bezig zijn in welke vorm dan ook is voor mij een stuk ontspanning, een soort therapie na een lange schooldag.

Al is het leven van een jonge scrapper niet alleen maar halleluja. Hoewel het volgende standpunt ook voor oudere vrouwen geldt, heeft het toch best een grote invloed op mijn manier van creatief zijn. Mensen snappen het niet. Zo simpel is het. Het kostte mijn vrienden een tijd om eraan te wennen dat ik creatief bezig ben, en dan ook nog met YouTube én een blog!

Het wordt al snel gezien als 'kinderknutselen' of ik krijg de reactie 'ohja, mijn oma maakt ook altijd kaarten'. En hoe lief het is om te horen dat ze hun best doen, zo hard komt dat soms over.

Maar, nu mijn vrienden doorhebben wat het voor mij betekent en zien wat ik doe wordt het steeds interessanter. “Marloes, mijn zusje en ik kijken steeds samen je video’s”. “He Marloes, mag ik je agenda zien? Ik vind die plakband altijd zo mooi. Echt gaaf hoor!”. Het is nu zelfs zo ver dat er aan mij gevraagd wordt “zullen we nog een foto maken voor je boek?” of “kijk ze hebben visitekaartjes, wil je er 1 of 2?”.

Wat nog leuker is, zijn de andere 'zeldzame' jonge scrappers. Het handjevol wat je tegenkomt op Facebook of Instagram vindt het altijd leuk om andere jongeren te spreken! Helemaal als je beide ook nog Nederlands bent.

Kortom; ik zou mijn leven als jonge scrapper nooit willen veranderen. Hoewel het fijn zou zijn als mensen iets langer wachten met hun oordeel, ben ik ontzettend blij dat ik heel mijn leven vastleg.

Ben jij of ken jij een jonge scrapper? Ik zou het leuk vinden om iets van je te horen!

Ik wens je een hele fijne, creatieve dag,

Liefs, Marloes.

2 reacties:

 1. Hoi!
  Ik ben 27, maar ook al begonnen met scrappen toen ik een jaar of 16 was (toen heette het zelfs nog niet zo) vooral vervelend vond ik het altijd dat je dan helemaal moet uitleggen wat je doet en dan de reacties krijgen: oh je knutselt graag! Ja maar het is wel meer dan dat. Maargoed, hoor ik nu ook nog bij de jonge scrappers?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! "Oh dus je koopt dan gewoon stickers enzo?".. Nee je snapt het niet, dit zijn speciale "acid-free" gold foil cardstock stickers" hahaha. Je bent zo jong als je je voelt zeggen ze toch altijd! Volgens mij zit er geen specifieke leeftijd vast aan "jonge scrapper" ;)

   Verwijderen