Ik documenteer mijn leven...

Hoe documenteer jij je leven? Dat is voor iedereen anders. Vandaag vertelt designteamlid Edith hoe zij het doet. Ik maak veel foto’s… heeeel veel foto’s…. Op mijn Iphone. Ik heb mooie camara’s: kleine Canon’s, grote spiegelreflex Canon’s, maar ik maak mijn foto's vooral op mijn Iphone. Ik heb speciaal een Iphone met extra grote opslag, maar ook de grote versie van de Iphone (6+). Er staan 11.000 foto’s op en ook nog een groot aantal filmpjes. De leukste foto’s print ik dezelfde dag (of in dezelfde week) via mijn Selphy. Ik snap niet dat ik ooit zonder dit apparaat heb gekund.

Maar ik ben wat lui met documenteren, dat wil zeggen dat ik een beetje achterloop. Ik heb dus twee grote bakken met foto’s waar ik nog wat mee moet… Soms wil ik direct documenteren wat ik heb meegemaakt en maak ik scraplayouts en project life layouts, maar soms wil ik alleen maar scraplayouts maken, omdat ik die stiekem wel het leukst vind.

Nu ben ik in de plannermania terecht gekomen. Wat ontzettend leuk zeg. Memory keeping in je planner. De planner is nog een beetje abstract voor mij… planners gebruikte ik namelijk alleen voor mijn dagelijkse planning. Ik pimpte niets, maar ik vind agenda’s, planners etc zo ontzettend leuk. Ik kocht er wel meerdere per jaar, en dan kon ik weer lekker kliederen in mijn nieuwe agenda (zo noem ik mijn planners). Nu heb ik dus prachtige planners gekocht (meerdere) zodat ik kan ontdekken welke voor mij het beste werken. Ik denk dat ik er al een beetje uit ben, maar ik vind ze allemaal zo leuk. Dus ben ik op zondag altijd heel druk bezig met allllle planners bij te werken. Pfff.

En dan kom je bij Wendy van Scrapwereld, die haar planner laat zien die ze speciaal voor haar trip naar Salt Lake City heeft gemaakt. Ohhh, je kan dus ook planners maken voor speciale gelegenheden. Poeh hé! Dan is het helemaal. Ik heb dus meteen de stoute schoenen aangetrokken en een zomerplanner workshop gedaan met Linda (@misslizzynl). Weer een verslaving erbij.

Ik denk dus dat dit een perfecte manier is voor memory keeping. Ik moet er nog een beetje routine in krijgen.

Daarnaast moet ik natuurlijk wel nog mijn 'oude' foto’s verwerken. Onder andere mijn trouwalbum (ik ben 12 december dit jaar al vijf jaar getrouwd)… slik! Ik heb wel alles in huis voor het trouwalbum, maar er aan beginnen is best een klus. Mede omdat drie ontzettend lieverds (mijn beide schoonouders en mijn allerbest vriend en getuige) er inmiddels niet meer zijn.

Maar, het allerliefste ben ik bezig met mijn Travelers Notebook. Dat is mijn dagboek. Ik schrijf er iedere dag in, of ik nou foto’s heb of niet. In mijn oude dagboeken pimpte ik mijn pagina’s ook op, maar met mijn TN ga ik helemaal los. Geïnspireerd door YouTube en alle scrappers, PL-ers, Planneraddicts en andere TN-fanaten vul ik mijn TN met allerlei mooie layouts.Voor deze zomer heb ik een speciale TN gemaakt, mijn zomeravonturen TN. Volg de Scrapwereld fans Facebookgroep en Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen met mijn document life.

Liefs, Edith

0 reacties:

Een reactie posten