Themakit anders gebruiken

Hoe gebruik je een collection kit zonder direct het thema te gebruiken? Ik werk deze zomer met de 'Dragon Tails' kit van Doodlebug Design, maar ik heb weinig foto's waar ik echt viking- en draken plaatjes bij kan gebruiken. Tenminste... je kunt ze wel gebruiken, want ze zijn superleuk! Maar zelf hou ik er wel van als het thema mijn foto's en verhaal ook echt ondersteunen. Ik zal niet zo snel vikingen of draken gebruiken als mijn foto's of verhaal daar niet over gaan.

Gelukkig kun je ook voorbij het thema kijken. Kijk bijvoorbeeld naar de kleurencombinatie in de kit, dit kan mij altijd enorm inspireren. Of kijk naar de basis designs die vaak op de achterkanten staan van de geïllustreerde designvellen. Zo heb ik ook deze 12x12 layout gemaakt met deze foto's van een zomervakantie:


Voor deze vakantiefoto's die op de camping in Frankrijk zijn gemaakt, koos ik als basis voor de mooie groene kaartjes. Daarna heb ik om meer kleur erin te krijgen de foto's gemat op designpapier. Er zit best veel in de kit wat niet pers├ę in het thema van draken en vikingen is. Zo vond ik verschillende dessins van stippen, een soort slinger-achtig design, driehoekjes en stenen. 

Op het titelkaartje ben ik gaan spelen met verschillende designstrips. Omdat het een collection kit is, zijn de kleuren in zo'n kit altijd mooi op elkaar afgestemd. Je gaat dus niet snel 'fout' bij het combineren. Dat is wel erg prettig, want ik vind het combineren van kleuren toch nog wel moeilijk soms. (Niet verder vertellen hoor!! ;-))


Toen ik blij was met de strips heb ik ze vastgeplakt met mijn kleine tape runner. Ik ging vervolgens door de odds & ends ephemera pack en viste er een soort vlaggetje uit die ik achter mijn weeknummer-pijl plakte. Op het stickervel van de kit vond ik een hartje met stippen, en ik maakte dit cluster af met matte sprinkles

Die matte sprinkles heb ik op de hele layout laten terugkomen. Net als diverse stickers van het stickervel in de collection pack van 'Dragon Tails'. 


De foto's heb ik op designpapier gemat, dit heb ik op verschillende plekken laten terugkomen. Zo zijn de foto's linksonder en rechtsboven op hetzelfde papier gemat. 


Ook de vorm van het hartje van mijn titelkaartje laat ik terugkomen op het kaartje rechtsonder. En ook hier weer stickers en matte sprinkles


Het was heerlijk om deze foto's te scrappen, van toen mijn oudste nog klein was. Even terug in de tijd, weer in Frankrijk, weer even genieten. 


Zo zie je maar, dat je een thema collection kit als 'Dragon tails' ook prima kunt gebruiken om layouts zonder draken en vikingen te maken.

Ik ben heel benieuwd wat jij met de kit maakt. Laat je het zien in onze Facebookgroep Scrapwereld Fans

Liefs, Petra

0 reacties:

Een reactie posten