Scrap je ontbijt!

Memory keeping gaat om zoveel meer dan alleen de mijlpalen en hoogtepunten. De allerleukste dingen om een paar jaar tot járen later terug te zien in mijn scrapbooks, vind ik de normale dagelijkse dingen. De indeling van je kamer, je favoriete kledingsetje, wat je graag kijkt op tv, je favo koffietentje. Dát zijn de dingen die stiekemweg door de jaren heen tóch veranderen, ook al denk je van niet. Dat was mijn motivatie om dit keer mijn ontbijt vast te leggen. 
Al jaren eet ik in de ochtend een boterham met hagelslag, en drink ik rooibosthee. Maar wie zegt me dat ik dit over 5 of 10 jaar nog steeds doe? Misschien kan ik hier later hartelijk om lachen, als ik tóch misschien zwicht voor gezonde superfoods in de ochtend? 

Ik maakte de foto aan de keukentafel op een zonnige vrijdagmorgen. Tijdens het slaapje van mijn dochter printte ik deze foto op mijn Selphy fotoprintertje. Klaar om aan de slag te gaan.

Mijn werkwijze? Nadat ik mijn foto (of bij andere layouts foto's) uitgezocht, eventueel bewerkt én geprint heb, start ik met het verzamelen van papier of kaartjes die ik wil gebruiken. Voor deze 8x8 pocket page pagina gebruikte ik een page protector van Doodlebug Design en koos ik voor kaartjes uit de Project Life gardenparty value kit. Dit werd mijn basis. Daarna dook ik in al die leuke embellishments van de value kit én koos ik voor de camera mini doodle pops. Een stickertje van de Carpe Diem Recipe Stickers vond ik er goed bij passen. 


Als ik alle papiertjes, kaartjes en embellishments bij elkaar heb gezocht, inkt ik de randjes vaak met Memento dew drop inkt. Daarna plak ik alles vast en schrijf ik mijn journaling. 


Ik hou van verschillende lettertypes qua alfabetjes. En bij Scrapwereld vond ik deze grote gekleurde alfabetstickers! Ideaal voor titels op je layout. 


En tot slot: matte sprinkles zijn mijn nieuwe verslaving, náást de Nuvo drops.
Wat een fijne finishing touch kun je daar mee aanbrengen. 


Heb jij de matte sprinkles van Doodlebug al ontdekt en gebruikt? 

0 reacties:

Een reactie posten