Memory Planner Layout van Linda

Het is alweer het laatste project voor de maand Juni. Wat is de tijd toch snel gegaan. Voor dit laatste project heb ik een memory planner layout gemaakt. Ik heb hiervoor de week inserts van Simple Stories gebruikt.Ik ben begonnen met het maken van een maand tabblad. Ik had nog een oude liggen van 2016 en omdat ik graag ook spullen op gebruik uit mijn stash heb ik deze gepakt en er met gebruik van een 4x6 kaartje en wat van de cardboard ephemera een leuk geheel van gemaakt. Ik hou van simpel, functioneel maar dat het er toch ook leuk uit ziet.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met de week van 5 t/m 11 juni. Voor de dagen heb ik stickers van de tiny tabs gebruikt van Doodlebug en hierop zelf de cijfers gezet. Mijn foto’s voor deze planner print ik uit met de polaroid zip printer. Dit is een handige kleine printer die erg makkelijk is om mee te nemen.
Als alles geprint is ga ik een beetje spelen met hoe ik de foto’s op de pagina wil hebben en waar de journaling dan straks gaat komen. Onderaan de pagina gebruik ik weer die leuke hartjes washi van doodlebug. Ik ben er echt verliefd op. En ondanks dat ik het op elk project gebruikt heb zit er nog steeds onwijs veel op de rol. Wat ik zo fijn vind aan deze washi is dat deze makkelijk afrolt en dus niet zomaar scheurt waar je niet wilt dat dat gebeurt, en hij plakt heel goed.Dan is het tijd om wat ephemera uit te zoeken. Omdat ik de cardboard net even iets te dik vind voor in mijn planner haal ik de bovenste laag los zodat het een stuk dunner is in gebruik. Met mijn xyron sticker machine maak ik er dan stickers van maar je kunt natuurlijk ook gewoon lijm gebruiken.
Om de foto’s te matten pons ik wat achtergronden uit de PL kaarten van de kit. Zo maak ik de hele pagina opzet af. Dan is het tijd om alles vast te plakken en journaling toe te voegen. Nadat dat gedaan is plak ik hier en daar op wat lege plekken nog wat losse washi hartjes en dan is het project klaar.Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn projecten te bekijken. De kit is nog niet op, dus wellicht dat ik in de komende maanden nog eens een projectje mee tussendoor maak. Deze zal ik dan uiteraard met jullie hier delen. Maar voor nu was het dit en kijk ik ook alweer uit om jullie volgende maand de nieuwe kit te laten zien. Dus tot dan!

1 reacties: