Designteam inspiratie: Pocketletter van Marloes

Goedemorgen! Het is misschien wat raar, mijn 1e design team project; en niet eens een lay-out of pocket page. Die komen nog wel hoor! Ik wilde beginnen met wat anders, om gelijk te laten zien dat je pocketpage spullen niet perse voor een pocketpage hoeft te gebruiken. Vandaag gebruik ik mijn kit voor een pocket letter.


Voor wie niet weet wat een pocket letter is; een pocket letter is een soort kaartje wat je opstuurt naar je swap-maatje. Het is de bedoeling dat je 9 vakjes opvult, en dan kleine leuke cadeautjes opstuurt. Samen met je brief natuurlijk. Ik gebruik hiervoor een verzamelhoes, waarin je als kind bijvoorbeeld pokémon kaarten in verzameld. Maar je zou ook heel goed deze pocket page hoezen kunnen gebruiken!

Janette Lane is de bedenker van de pocket letters.

Het leuke aan deze pocket letters is dat je heel goed je Project Life kaartjes kan gebruiken, omdat je makkelijk 1 groot kaartje over 2 vakjes kan gebruiken.Hierboven zie je mijn favoriete vakjes. Ik heb voor deze 2 vakjes een groot kaartje uit de Project Life kit gebruikt, de lovely komt uit dezelfde kit! Ik heb enamel dots gebruikt uit mijn kit, maar ook van My Minds Eye.Bij de foto hierboven zie je dat ik een acetate bloem heb gebruikt. Ik vind het nog wel eens lastig om daarvoor een goede lijm te kiezen. Natuurlijk kan je gaan voor een klein nietje, maar dat vind ik niet altijd mooi. Hoe ik het vaak oplos is: ik plak over een acetate embellishment een andere sticker of diecut. Daardoor hoef je niet speciaal lijm te gebruiken op je acetate, maar zit het wel vast! Ik heb dat hier gedaan door het label-pijltje en de enamel dot.

Pocket letters zijn een leuke manier om te swappen!

Gebruik jij wel eens scrapbook materialen voor andere projecten?

Liefs, Marloes

0 reacties:

Een reactie posten